About me

Bewegen fascineert me. Hoe we bewegen. Wat ons beweegt. Waarom we bewegen. En waarom we, in deze huidige samenleving, te weinig bewegen.

Mijn naam is Maxime. De opleiding fysiotherapie heeft me veel geleerd. Maar me nog meer aan het denken gezet. Waarom maken we de keuzes die we maken qua bewegen. En waar ligt de oorsprong van bepaalde klachten met betrekking tot beweging. Er valt hier op zo veel vlakken wat te winnen. Voor onszelf, en voor onze kinderen. Ik verdiep me in yoga, pilates, stabiliteit en krachttrainingsvormen, post en prenatale training en bekkenbodemtherapie.

Ik ben mama van 2 kids. En sinds ik twee kleintjes heb kan ik niet stoppen met vol verbazing kijken naar hoe zij leren en gaan. Van nature. Vanzelf. Het is fantastisch! Het leert mij dat een lichaam gemaakt is om te leren en om te bewegen. Nu, zeker met mijn tweede kindje die ontzettend veel beweging vraagt en nodig heeft, merk ik pas hoe onmogelijk het eigelijk is om je lichamelijk en motorisch goed te ontwikkelen in deze tijd. Het gaat vanzelf, alleen is onze omgeving dermate veranderd dat ik mezelf te veel hoor zeggen (tegen mijn 1-jarige) ; niet klimmen, kijk uit, pas op, niet zelf de trap op.. Ik realiseer me dat ik eigelijk de hele dag bezig om hem te remmen.. Dit moet en kan anders.

base

Dit is op microniveau en in de basis wat er, in mijn beleving, in de samenleving gebeurt. Op de een of andere manier hebben we een ritme van inactiviteit gecreëerd en ons zorgstelsel is gebouwd op het fiksen van de gevolgen van die inactiviteit in plaats van de inactiviteit zelf aan te pakken. Daar wil ik in deze vorm niet meer aan mee doen. Vanuit die passie en onmacht in mijn huidige kunnen is Core•Move ontstaan. Met de juiste knowledge wil ik mensen motiveren en leren. Ook mezelf blijven uitdagen en blijven ontwikkelen op mijn manier. Ik krijg op deze manier enorm veel voldoening en energie door mijn werk!

Ik woon en werk in Scheveningen. Al mijn hele leven. Zout bloed stroomt door mijn lijf. Ik hou van het strand en de duinen vooral in de lente en herfst. De mogelijkheid om op het strand of in de duinen te trainen is er dus zeker!