Core • Work

Dat we allemaal te veel zitten is nu wel duidelijk. Maar wat kunnen we er aan doen? Wat als je baan nu eenmaal van je vraagt om veel te zitten?

Er zijn een aantal richtlijnen die je in je dagelijkse leven kunt implementeren om ervoor te zorgen dat de schade te minimaliseren. Schade klinkt heftig. Maar een half uur zitten, staat gelijk aan 5 minuten bewegen om de ‘schade in te halen’. Echter bij een uur zitten is dat al een half uur bewegen! Laat staan als je 8 uur op een dag achter de computer zit. 5 dagen in de week, en thuis gekomen met de auto, ploffen we uitgeput neer op de bank. Daar is geen lichaam voor gemaakt en eigelijk moet je dit dus zien als onzichtbare schade die je toebrengt aan je lichaam. Echter als de schade eenmaal zichtbaar wordt, is het proces vaak moeilijk of on-omkeerbaar. Vandaar dat preventie hier zo belangrijk is.

Een juiste houding is tevens essentieel om verdere blessures te voorkomen. Echter valt of staat het bij genoeg bewegen. Maar ook in je dagelijkse houding kun je al kleine aanpassingen doen om een statische houding tegen te gaan. Kortom; tips, trucs, ontspannings - krachtsoefeningen en houdingscorrectie.

Core • Work - online of op locatie

Op locatie kan ik persoonlijk maar ook in een groep adviseren en corrigeren. Tevens kan ik een traject aanbieden waarbij er samen gekeken wordt naar een duurzaam gezond werkklimaat. Dit kan op aanvraag.

Bij actievere beroepen kan het zijn dat er een vraag is naar een juiste houding. Op maat kan ik hierbij een plan maken. Denk aan een pedagogische medewerker op een kinderdagverblijf. Ik kan me voorstellen dat er vraag is naar wat nu de beste houding is om te tillen. Waar moet ik op letten? En welke spieren zou ik daarvoor juist moeten trainen of moeten rekken? Denk aan een verkorting in de hamstrings waardoor je altijd met gebogen rug moet bukken en dus altijd verkeerde spieren in een verkeerde houding belast. En uiteraard het aanspannen van de core stabiliteit. Wanneer en hoe moet dit? Geen rocket sience en 1x duidelijke uitleg moet al een hoop verduidelijking/verlichting geven. Gezonde werknemers zorgen uiteraard voor een gezond bedrijf.